Bitcoin-prisförutsägelse förväntar sig en nedgång till $ 32000-nivån.

Starkt motstånd ligger på $ 37500.

Starkt stöd ligger på $ 35500

Kongen av kryptovalutor besvikna handlare eftersom den inte kunde bryta hela tiden höga $ 42.000. Från och med nu rör sig kungen nedåt. Bitcoin nådde en topp för 24-timmarsprisdiagrammet på 39 840 dollar redan i början av dagen, men bara för att gå ner till 24-timmars-läget på 34 400 dollar. Efter att ha fått lite fart fann kungen stabilitet inom 36 000 dollar. I skrivande stund uppgick Bitcoin till 36 743 dollar.

Marknaden för Bitcoin är hausse. Av de totala tekniska indikatorerna står 14 vid köp, medan nio indikationer är neutrala med fem försäljningsindikationer. Av de totala oscillatorindikatorerna är de flesta neutrala, med en försäljningsindikering och två köpindikationer i skrivande stund. Av de 17 glidande medelvärdena ger 12 ut köpindikationer med fyra försäljningsindikationer och en neutral indikation.

Bitcoin är en spekulativ tillgång som har drivit några roliga affärer – ECB-chef Christine Lagarde
Miami borgmästare funderar över att diversifiera stadens reserv till Bitcoin
Bitcoin boost: Biden tillkännager $ 1,5 biljoner COVID-stimulansplan nästa vecka
Galaxy Digital etablerar en egen Bitcoin-gruvdrift

Bitcoin-förutsägelse: Vad kan man förvänta sig?

I sin Bitcoin-prisförutsägelse säger analytiker Alan Masters att björnarna har vunnit för kungen av kryptovalutor, eftersom Bitcoin går lägre för att etablera mindre toppar. Efter några dagar av återspåret började kryptovalutan få fart, och analytiker var hoppfulla; emellertid verkar det som om kungen har besvikit alla. Analytikern tror att Bitcoins pris är att följa den baisseartade rörelsen och ta ett dyk. Relativt styrkaindex (RSI) och glidande genomsnittlig konvergensdivergens (MACD) trender lägre, vilket ytterligare stimulerar den baisseartade momentum.

Masters tror att Bitcoin står inför en nedåtgående motståndslinje, vilket kommer att driva Bitcoin lägre. Bitcoin testade tidigare EMA-21 innan de gick upp för att skapa en låg höjd; per analytiker betyder det att Bitcoin nu kommer att testa nästa exponentiella glidande medelvärde (EMA) som stöd, vilket är EMA-50 (i mörkrosa). Nästa målpris för kryptovalutan kan vara 27 795 dollar, vilket ligger på EMA-50. Fibonacci-nivåerna på 0.382 ($ 32.151) följt av 0.5 ($ 29.109) och 0.618 (26.066) kommer också att fungera som starka supportnivåer. Men analytikern främjar att om priset på Bitcoin stänger över $ 36180, då analysen står ogiltig.